Портрети на велики личности и репродукции от важни исторически събития са подредени по стените му
Вход на жилищен блок в Добрич се превърна в музей, предава NOVA. Портрети на най-великите личности на България и репродукции на исторически събития красят стените.

Тихомир Иванов е превърнал входа на жилищния си в своеобразна галерия на славата. Портрети на най-великите личности на България и репродукции от важни исторически събития са грижливо подредени по стените. Идеята му хрумнала спонтанно за националния празник 3 март през 2017 година.

От входа на четириетажната сграда по ул. „Любен Каравелов” в Добрич те посрещат Райна Княгиня, Васил Левски, Хаджи Димитър и редица други национални герои. На фронталната стена до гордо спуснатия трибагреник са подредени основни моменти от родната история, а по пътя нагоре следваш върховите спортни постижения, донесли неопровержима слава на България.

На въпроса защо е решил да подреди подобна експозиция, 40-годишният мъж отговаря простичко: „Ами заслужават! Тези хора са си дали живота за България! Аз съм родолюбец.

Обичам всичко българско, преди всичко. Няма място, няма континент, в който да не мога да отида да работя - имам приятели навсякъде. Реших обаче да остана в България”.

Тихомир признава, че блокчето изглежда неугледно, когато унаследява един от апартаментите в него преди 3 години. „Входът беше много изоставен, неизмазан. Реших да го направя нещо различно от другите входове”, казва той.

И го постига заедно с необичайното си интериорно решение за радост на съседите. „Много ми харесва, защото дава колорит и хубаво настроение”, коментира един от тях - 90-годишният Съби Георгиев.

Тихомир е удовлетворен, че има деца, които проявяват интерес, а родителите им - повод да разказват. Любимият герой на Тихомир е Ильо войвода не само заради невероятната биография на 93-годишния революционер, наричан още „последният хайдутин”, но и заради величествената му осанка.

Младият мъж има планове и за останалото пространство във входа, където ще подреди портретите на известни български актьори и певци, а последният етаж е запазен за уникалните родни забележителности.
nova.bg