Бивши затворници откраднаха кола, докато собственичката й я чистела от снега. Единият от нападателите беше задържан след полицейско преследване. Вторият извършител все още не е задържан, но и двамата са познати на полицията. Нападателите имат богати досиета. Единият – този, който е заловен, е излязъл от затвора преди десет дни, където е бил за кражби.
Пред NOVA Вера Таир разказа какво се е случило.

Гонка и арест: Откраднаха кола, докато собственичката ѝ я чистила от снега (ВИДЕО)

На 22 март, около 22.40 часа тя чистела колата си от снега в столичния квартал "Люлин". Нападната била в гръб от мъж. Тъй като била с голяма качулка, не усетила нищо. Някой я повалил, хващайки я за врата. Първоначално тя си помислила, че това е шега на познат. Разбрала, че е нападение, когато мъжът започнал да я натиска по-силно в земята. Вера започнала да вика и да маха с ръце. Тъй като имало сняг, нападателят залитнал, а Вера се изправила и тръгнала да го гони в посоката, в която бяга.

Тя чула, че двигателят на колата й е включен, обърнала се и видяла, че има втори човек на 2-3 метра от джипа. С чадъра си опитва да изгони мъжа. Жената се обадила на 112, след като нападателят и избягал с джипа. 15 минути по-късно служителите на 9-то РПУ хванали престъпника.

"Шокът беше голям", признава жената. Автомобилът й ще бъде върнат, когато минат всички експертизи по разследването.

По информация от МВР кражбите на автомобили със запален двигател са 26 от началото на годината, а за същия период наминалата година са били 12. Органите на реда съветват да не оставяме включени двигателите на колите, докато не сме на шофьорското място.
nova.bg