/ БГНЕС, архив
Засилено полицейско присъствие около църковните храмове, гарите, летищата и метростанциите ще има в четирите почивни дни, съобщи МВР. Мерките за сигурност включват и физически проверки, затова от полицията молят гражданите да носят личните си документи и да избягват влизането с обемист багаж в храмовете. От вчера Пътна полиция извършва засилени проверки за водачи, които карат под въздействие на алкохол и наркотици, а по изходите на столицата, основните пътни артерии и граничните пунктове е въведена организация на движението с цел по-голяма пропускливост.

Румънски полицаи ще патрулират по морето за Великден
 
Засилено полицейско присъствие в четирите почивни дни ще има по местата с голямо струпване на хора, предупреди главният секретар на МВР Георги Арабаджиев:

"На местата, където ще има голямо струпваме на хора. Това са търговски центрове, базари, пазари, метростанции, жп, автогари, летища, да се знае че ще има засилено полицейско присъствие, включително и с физически проверки.

В нощта срещу Великден градският транспорт в София ще работи до 01:30 ч.
 
Пунктове за проверки ще има и в районите около църковните храмове, обясни директорът на СДВР ст. ком. Младен Маринов:

 "Ще бъде създадена организация за проверка на пунктове, които водят към храмовете. Всички граждани да си носят документи за самоличност, да избягват носенето на обемисти багажи. Обемистите багажи ще бъдат проверявани най-стриктно на входните КППТ-а, така че ако не е необходимо да не се носят."

По Великден: полицаи дебнат отвсякъде!
 
От Пътна полиция пък обещаха засилени проверки както за водачи, употребили алкохол, така и за такива с нередовни документи.

"В периода от 13 април до 17 април е планирана и провеждането на специализирана полицейска операция - алкохол и неправоспособност. Ще следим и за гражданска отговорност, за управление на нерегистрирани или неизправни автомобили. Движението също на мотоциклетистите се засилва през това време, така че ще бъдем на всички невралгични пунктове и места.", заяви директорът на национална полиция Христо Терзийски