Заключиха семейство в магазин заради неносене на маска, съобщава NOVA.

До ситуацията се стига, след като Николай и неговото семейство влизат в магазин в Сливен. Той е без маска. Заключват ги до идването на полицаите, а мъжът определя случилото се като незаконен граждански арест.

"Бяхме с малкия и жена ми по центъра, направихме си разходката, жена ми се сети, че трябва да вземе нещо от магазина. Минахме от там. Малкият влезе с нея, аз влязох вътре да го издърпам да стане по-бързо, за да не бяга в магазина, при което една от служителките вътре ми се развика: "Сложете си маската", разказва Николай Георгиев.

Служителите на магазина споделят, че заради страх от глоби и липса на охрана, като в големите вериги, се налага постоянно да влизат в обяснителен режим с клиентите си.

"Колежката му е направила забележка, съответно той я игнорира и все пак влиза в магазина. Тя звъни на звънеца. Отивам аз, виждам го, и му казвам: "Може да влезете или само ако сте с маска, или да излезете". Видях че няма да се случат нещата, а не мога да си позволя да оставя хора да влизат без маски. Трябва да взема някакво отношение и затова се наложи да извикам полиция. Той дори беше съгласен и каза: "Извикай ги да видя дали полицаите знаят законите". И аз ги извиках", посочва управителката на магазина.

Служителите в магазина споделят, че заради изискването клиентите да са с маски работата им се удвоява.