/ Кремена Андреева
Започна неделната Света литургия на папа Франциск на площад "Княз Александър Първи" в София, където са се събрали хора от цялата страна и гости от чужбина, дошли да видят папата.

 

Преди началото на литургията Светият отец обиколи и поздрави събралото се множество. Част от хората се здрависаха с главата на Римокатолическата църква, други успяха и да се снимат за спомен с него.

Сред присъстващите има много деца, като папата дори благослови едно от тях. Цялата церемония ще бъде предавана на големи видео екрани, разположени в района на на пл. „Княз Александър I Батенберг“, за да могат всички да проследят богослужението отблизо.

Папа Франциск е в България (ВИДЕО/СНИМКИ)

Мерките за сигурност в района са засилени, гражданите, които присъстват на литургията, преминаха през специално изградени контролно-пропускателни пунктове, където бяха щателно проверени.

Папа Франциск в България
DarikNews.bg, Кремена Андреева

На площад "Княз Александър Първи" папа Франциск пристигна с папамобила, като заедно с него беше и монсеньор Христо Пройков - апостолически екзарх и председател на Епископската конференция на Католическата църква в България.

Папа Франциск пристигна с папамобила на „Александър I Батенберг“ (СНИМКИ)

Всички новини около посещението на папа Франциск в България можете да откриете тук
 
БТА