/ DarikNews.bg, Кремена Андреева
Папа Франциск пристигна с папамобила на „Александър I Батенберг“, където са се събрали много хора, за да видят Светия отец.

Папа Франциск в България
DarikNews.bg, Кремена Андреева


Хиляди българи в очакване на Светата литургия на „Александър I Батенберг“ (СНИМКИ)

Папа Франциск в България
DarikNews.bg, Кремена Андреева

В 16.45 часа трябва да започне неделната литургия в центъра на София.

Папа Франциск е в България (ВИДЕО/СНИМКИ)

Папа Франциск в България
DarikNews.bg, Кремена Андреева


Часове преди началото на месата на папа Франциск, площад "Княз Александър Първи" бе изпълнен с желаещи да чуят и видят Светия отец, а някои от тях и с очакване за чудодейно изцеление.

Голяма група хора е дошла на площада с четири автобуса от няколко села край Пловдив и от град Раковски. Беше малко тясно на предишното ни местенце, но тук предполагам, всички ще се доближат поне духовно до папата, разказа католичката Мария Павлова. Жената е присъствала и по време на посещението на папа Йоан Павел Втори в Пловдив. „Мина на няколко метра от мен“, с вълнение си спомня тя. „Тогава беше много болен, но отслужи литургията“, каза Павлова.„Голяма радост е за нас, присъствала съм на идването на предишния папа и знам какво е преживяването“, разказа Емилия Големанова от Русе и уточни, че един автобус с хора от енорията в града е пристигнал в София. Има и възрастни хора, и дори детенце, което няма годинка, разказа жената.

Дарина Палукова е от София, от енорията "Успение Богородично", тя е дошла с децата си на месата, като за тях това е първа среща с папа. Очакваме с нетърпение да присъстваме на тази меса, изнесена от папа Франциск, сподели жената.С нетърпение чакахме датата 5-и, за да дойдем в София, разказа Весела Сотирова от Пловдив. Аз за втори път виждам папа, предишният дойде при нас в Пловдив, допълни възрастната жена, която е дошла на месата заедно с десетгодишната Виктория, за която се грижи. Виктория редовно посещава католическия храм в града, а всяка събота е на вероучение. Развълнувана съм, чула съм, жена се е изцерила, като го е видяла, разказва обнадеждената от предстоящата среща с папата възрастна жена.

Всички новини около посещението на папа Франциск в България можете да откриете тук