Заляха общински съветник от Своге с изгаряща течност
Заляха общински съветник от Своге с изгаряща течност / netinfo
52-годишен мъж е приет по спешност в "Пирогов" след изгаряне с неизвестна течност. Това съобщиха от пресцентъра на болничното заведение.

Мъжът е от Своге и по първоначална информация, именно там той е бил залят с неизвестната за момента течност, която е причинила 10 процента изгаряния по тялото му. От пресцентъра на МВР съобщиха, че сигнал за инцидент в центъра на Своге е получен около 12,30 часа днес.

По първоначални данни, неизвестен засега мъж залял с течност 52-годишния В. А. от същия град. След преглед от дежурния лекар в Своге пострадалият потърсил медицинска помощ в института “Пирогов”. Там били установени около 10 процента изгаряния с течност, чийто вид и химически състав предстои да бъдат уточнени.

В.А. е настанен за лечение и наблюдение в „Пирогов”. Той е общински съветник от листата на коалиция “Обединени за общината”.

Полицаите продължават работата за разкриване и задържане на извършителя, както и за изясняване мотивите за инцидента. Издирват се очевидци, по случая е образувано дознание в Районното полицейско управление в Своге.