/ / iStock/Getty Images
При спецоперация на полицията край Хасково са задържани издирвани опасни лица. Вероятно това са двамата бегълци от затвора в Стара Загора Василе Морару на 25 години и Александр Хаджи на 31 години. Няма официално потвърждение на полицията, че акцията срещу опасни лица е била именно за залавянето на бегълците. Служебно лице каза, че са заловени бегълците от затвора, които са осъдени за взлом на банкомати, информира rodopi24.com.

Полицията разпространи снимки на избягалите затворници

„Всичко се разигра пред нас. Беше като на екшън филм. Изведнъж спряха движението. Появиха се 5-6 маскирани полицаи, отвориха кола, от която изкараха двама мъже и ги натръшкаха на земята. Всичко продължи не повече от 20-ина секунди“, разказаха очевидци на акцията по залавянето на молдовските граждани. Тя се е провела на пътя Димитровград - Хасково, в платното за Хасково.

"Полицаите крещяха да свалим телефоните, да не снимаме. След като издирваните лица бяха задържани, пуснаха движението. Униформено лице ни каза, че са заловени издирваните бегълци от затвора. Задържаните бяха изведени от пикап или бус. Те или са щели да излязат на магистралата за Турция, или да продължат за Хасково и Кърджали и да продължат за "Маказа", допълниха очевидците на акцията.