Заловиха крадци на радиокасетофони от коли
Заловиха крадци на радиокасетофони от коли / netinfo

Сливенски полицаи заловиха крадци на радиокасетофони от автомобили след преследване с автомобили и заграждане на шосета, съобщиха от полицията. До ареста на групата се стигнало след няколко специализирани полицейски операции за залавяне на крадци, разбили и ограбили десетина автомобила в Сливен от началото на годината.

Около 2 часа на 6 март дежурни полицаи забелязали двама мъже в „Опел Астра”, които оглеждали паркирани автомобили в сливенския квартал „Даме Груев”. При започналото преследване заподозрените се насочили към изхода от Сливен към Нова Загора. Полицаите заградили главния път, както и пътя към сливенското село Ковачите, където, според оперативна информация, двамата мъже можели да се укрият.

Акцията е приключила към 4 часа сутринта, когато двамата мъже били задържани по пътя за Ковачите. Задържани са двама жители на сливенското село - на 22 и 25 години, които били в преследваната кола. На другия ден е арестуван и техен съселянин, участник в престъпната група. Тримата признали за извършени от тях четири кражби на радиокасетофони от коли, паркирани в различни квартали на Сливен.

Откраднатите вещи са иззети и върнати на собствениците. Работата по разкриване на цялостната престъпна дейност на групата продължава, уточняват от полицията.

Други новини от Сливен