Задържаха трети Крокодил
Задържаха трети Крокодил / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Задържаха трети Крокодил
24574
Задържаха трети Крокодил
  • Задържаха трети Крокодил

Трети член от бандата за магистрални обири "Крокодилите" е бил задържан на ГКПП - Калотина при влизане в страната. Това съобщи директорът на "Гранична полиция" Захарин Пенов.

Арестуваният се казва Димитър Иванов и е един от двамата, напуснали страната заедно с Евгени Милев-Гейзо. Полицията все още издирва брата на Гейзо Емил Милев-Кроки. Според премиера Бойко Борисов след операцията на магистрала „Тракия" Емил Милев все още не се е прибрал, а и е странно, че жена му не се безпокои за него.

Комисар Захарин Пенов каза, че в момента се проверява дали граничният полицай от Калотина, който е създал фалшивото алиби на Гейзо, е бил съпричастен към Крокодилите, подавайки им информация за богати чужденци, влизащи в страната.

Полицията проверява всички обстоятелства около случая с Гейзо - как е напуснал страната, бил ли е наистина в чужбина, колко от печатите в паспорта му са истински. По думите на главния секретар на МВР Калин Георгиев, два от печатите в паспорта на Гейзо са фалшиви.

Преди повече от седмица, при престрелка на автомагистрала „Тракия", близо до Вакарел, беше убит Димитър Митрев-Богровеца, един от членовете на магистралната банда "Крокодилите". Тогава полицията успя да освободи турски гражданин, който престъпниците обрали и завързали за дърво.