Задържаха двама криминално проявени за източване на банкомат
Задържаха двама криминално проявени за източване на банкомат / netinfo

Полицаи от Шесто Районно полицейско управление в София задържаха двама души за неправомерно теглене на пари от банкомат. От МВР съобщиха, че задържаните са криминално проявени, съответно на 34 и 30 години.

В петък вечерта, малко преди полунощ, полицаите патрулирали по обичайния си маршрут в ж.к. "Борово", когато забелязали мъж със съмнително поведение да тегли пари от банкомат. Когато го приближили, той се опитал да се скрие във входа на близка жилищна кооперация.

След като го задържали, полицаите открили у 34-годишния криминално проявен пластики с магнитни ленти, наподобяващи банкови карти. В близост до банкомата е бил паркиран автомобил, в готовност да потегли от мястото.

При извършения обиск от задържаните са иззети шест сиви пластики, наподобяващи действителни банкови карти. След извършения оглед в автомобила са намерени още 67 такива недействителни карти, както и суми в евро и лева на обща стойност около 10 000 лева.

Материалите са докладвани на прокурор от Софийска градска прокуратура. Срещу нарушителите е образувано наказателно производство. Двамата извършители са задържани под стража за 72 часа.