/ БГНЕС
И тази вечер майки на деца с увреждания, искащи оставката на вицепремиера Валери Симеонов, излязоха на протест в столицата.
 
Както всяка вечер, протестът започна в 17.30 ч. пред Министерски съвет. В 24-ия ден от протеста бе организирано и авто-мото шествие, за което се събраха автомобили, мотористи и колоездачи пред сградата на Българката народна банка (БНБ). Майките умишлено не обявиха предварително маршрута на автошествието. То тръгна от площад "Александър Батенберг" по бул. "Тодор Александров" и стигна до кооперативния пазар в кв. "Люлин".

Социалният министър остава начело на Съвета за интеграция на хората с увреждания, реши комисия в НС

24-и ден на протести пред Министерски съвет
БГНЕС

Вчера майките призоваха всички подкрепящи ги днес да изпратят имейл на Варели Симеонов. Идеята е всички, искащи неговата оставка, да му изпратят послание и да изразят недоволството си и желанието той да напусне поста си. Организираната кампания започна в 11 часа сутринта, като по думите на майките доста хора са се вързали с тях и са им казали, че са изпратили имейли на посочения адрес.
 
Днес стана ясно, че министърът на труда и социалната политика ще остане председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания и в новия закон за хората с увреждания. Това бе решено от социалната комисия в парламента, която прие на второ четене текста от законопроекта. По думите на протестиращите майки обаче това не спасява поста на Симеонов.

Отново протест блокира пътен възел „Даскалово”

24-и ден на протести пред Министерски съвет
БГНЕС

Днешното протестно шествие бе подкрепено и от недоволните от цените на горивата, размера на данъците за старите коли и очаквания скок на застраховката "Гражданска отговорност".