Отново протест блокира пътен възел „Даскалово”
99666
Отново протест блокира пътен възел „Даскалово”
  • Отново протест блокира пътен възел „Даскалово”
За четвърта вечер стотици перничани излязоха и блокираха пътен възел "Даскалово". Около два часа движението бе непроходимо за автомобили, като се събраха колони.
 
Запушен бе входът от София през Владая - към Перник и Югозападна България, от Кулата по магистрала "Струма" входът към Владая също е запушен. Блокирано е и транзитното трасе на магистрала "Люлин".

Протест блокира пътен възел „Даскалово“ (ВИДЕО)
 
И днес, както вчера, имаше засилено полицейско присъствие. Протестиращите се качиха пеша към пътното съоръжение. Нямаше напрежение между протестиращите, органите на реда и блокираните в автомобилите граждани. Група от протестиращите се насочи към село Голямо Бучино, през което минава обходният път, като и там движението беше блокирано.
 
Днес областният управител, кметовете на шестте общини в Област Перник, включително Областната дирекция на МВР и местното поделение на ДАНС, излязоха с обединена позиция, призовавайки да не се правят незаконни и нерегламентирани по Закона за протестите граждански недоволства.

Още една вечер на протести в няколко града (ОБЗОР)
 
Недоволството на перничани е срещу поскъпването на горивата и автомобилните застраховки.

Митинги и блокади на пътища срещу високите цени на горивата и с искания за оставка на кабинета през деня и тази вечер имаше още в София, Стара Загора, Добрич, Варна, Шумен и Габрово.