Взривиха вратата на НПО в Разград
Взривиха вратата на НПО в Разград / netinfo

Взривиха врата на неправителствена организация в Разград. От гражданската структура твърдят, че инцидентът е свързан с местните избори, часове преди взрива в ОИК-Разград били внесени две жалби за нарушения на изборния закон, а Окръжната прокуратура е сезирана за злоупотреби с общински средства.

Тази нощ е взривена вратата на офиса на Центъра на неправителствените организации в Разград. Това съобщи лидерът на гражданската структура Георги Милков. Той нарече инцидента “атентат, свързан с местните избори”.

Милков коментира, че това е станало часове след като е внесъл две жалби в Общинската избирателна комисия. Едната за използване на общински помещения за предизборна срещи, а другата – за нерегламентирано поставяне на агитационни материали по дърветата по улиците на Разград. В същия ден той сезира и Окръжна прокуратура за злоупотреби при разпределянето на общински средства за проекти по програма за публично-частно партньорство.

От полицията потвърдиха информацията за инцидента, по вратата на офиса, който се намира на първи етаж на жилищен блок в ж.к.”Освобождение”34 в Разград е хвърлена пиратка, щетите са счупени стъкла за 30 лв., образувана е преписка – обясни директорът на ОД”Полиция” Кръстю Сотиров.

Лидерът на неправителствената организация поясни, че пиратката не е била хвърлена, а поставена между решетката и вратата така, че стъклата да паднат вътре в офиса, взривът не е задействал полицейския СОД, с който се охраняват помещенията.