Валери Симеонов
Валери Симеонов / БГНЕС, архив
"Воля" поиска Валери Симеонов от Обединени патриоти да се оттегли от изпълнителната власт заради изказванията му около скандала с нацистки снимки на зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев, който вчера подаде оставка.

Зам.-министър подаде оставка заради стара снимка с нацистки поздрав

"Политическият съвет на партията и Парламентарната група в рамките на деня ще обсъди възможността да бъде поискана оставката на Симеонов", каза пред журналисти в Народното събрание Стефан Августинов, член на ръководството на политическата сила. Лидерът на "Воля" Веселин Марешки уточни, че те самите няма директно да поискат оставката на Симеонов. Според тях вицепремиерът сам трябва да се оттегли от поста или да бъде освободен от премиера Борисов. Шеги с тези неща не бива да се правят, това е лична отговорност, подчерта той.

Борисов с първи коментар за оставката на Павел Тенев

"За нас е недопустимо, спомняте си, че германският президент преди години си подаде заради едни съмнения оставката, други в Европа я подават за една изпусната думичка, а в България да стоим и да се "бутаме" в гърдите, че сме си правили еди какви си снимки в Бухенвалд", коментира Августинов.
 
Той припомни, че те не са подкрепили коалиционното правителство ГЕРБ-Патриоти и начина, по който е избрано,както и представителите в него на националистите, а необходимостта страната ни да има стабилен кабинет. Подкрепяме и това, че тази държава трябва да се измъкне и правителството да започне да работи в полза на хората, добави той.По думите на Стефан Августинов "Воля" има достатъчно подготвени кадри за управлението, но в момента подобен разговор нямало. Марешки потвърди, че ПГ ще подкрепя добрите законопроекти на мнозинството.


 
БТА