Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
Два дни след като беше назначен за заместник-министър на регионалното развитие, Павел Тенев подаде оставка. Причината - разпространена стара снимка от личния му профил във Фейсбук, на която позира с нацистки поздрав в Музея на восъчните фигури в Париж. Минути след като връчи оставката си на премиера Бойко Борисов, Тенев заяви, че това е правилното решение в ситуация на изкуствено създадено напрежение, което може да навреди на правителството. Другият мотив, който изтъкна Тенев, е отражението на появилите се коментари върху семейството му. Малко по-късно при пристигането си на третия пролетен бал на КРИБ министър-председателят направи първия си коментар пред медиите по повод оставката.

"Благодаря му много за достойната постъпка. Съжалявам за него", каза Борисов и посочи, че от всички кандидатури за поста Тенев е бил най-подготвеният.

Зам.-министър подаде оставка заради стара снимка с нацистки поздрав
 
Той оцени, че стана скандал от това, че се е снимал през 2009 г. с жена си в музей на восъчните фигури... Ако не беше на този пост и не беше такава ситуацията… Сигурно много хора го правят. Разговарях и с Валери Симеонов, подписах оставката и за мен случаят е приключен. Реагирах по възможно най-добрия начин“, заяви още премиерът.

Зам.-министър се снимал как прави нацистки поздрав, БСП му иска оставката (СНИМКА)
 
"Истински съжалявам, че това се случва заради подобна глупост от негова страна. Това е удар за кариерата му. Човешко е по време на командировки да се правят такива шеги“, каза Бойко Борисов.
 
Междувременно по повод днешното решение на ВАС за минималната работна заплата, Борисов бе категоричен: "Ще следваме процедурите".
БТА