Волен Сидеров определи действията на прокуратурата като гавра с честта му
Волен Сидеров определи действията на прокуратурата като гавра с честта му / снимки: БГНЕС
Волен Сидеров определи действията на прокуратурата като гавра с честта му
82257
Волен Сидеров определи действията на прокуратурата като гавра с честта му
  • Волен Сидеров определи действията на прокуратурата като гавра с честта му

Волен Сидеров поиска главният прокурор Сотир Цацаров за бъде отстранен от длъжност и разследван за документно престъпление. Лидерът на „Атака” неочаквано се появи на редовното заседание на Висшия съдебен съвет и поиска да бъде изслушан от кадровиците.

Сидеров прекъсна заседанието на ВСС, поиска да бъде изслушан

В понеделник главният прокурор внесе искане за снемане на имунитета на Сидеров заради разследването на поредния скандал, в който депутата се замеси.

Според депутата обаче Цацаров е нарушил закона, определяйки действията му като „хулигански” преди да отправи искането за снемане на имунитета му. Още в началото на седмицата националистът разкритикува и предварителното оповестяване на информация по случая от прокуратурата и полицията като заяви, че ще заведе съдебни дела в тази връзка.

По време на внезапното му изслушване пред ВСС днес Сидеров определи действия на разследващите като „гавра с честта му”. Той заяви, че искането за сваляне на имунитета му е базирано на съдебна експертиза, издадена от бившия шеф на моргата Станислав Христов, който, по думите му, отдавна трябвало да е в затвора, тъй като търгувал с органи.

Цацаров поиска от парламента сваляне на имунитета на Сидеров

Лидерът на „Атака” заяви още, че Сотир Цацаров трябва да бъде разследван заради извършена документна измама.

Волен Сидеров определи действията на прокуратурата като гавра с честта му
netinfo

„Изложих пред ВСС всички нарушения, които бяха извършени от главния прокурор и ги призовах да поискат неговото отстраняване от длъжност, за да бъде разследван за измама. Той, когато е кандидатствал за главен прокурор, е измамил състава на ВСС, във връзка с имотни притежания на съпругата му, за които е обявена една цена, а те са били купени на друга. Този случай беше потулен, никой не се занимава с него”, заяви пред журналистите Сидеров.

На въпроса защо едва сега сигнализира за конкретния случай с главния прокурор, лидерът на „Атака” нападна журналистите, че също мълчат и освен това участват в покровителстването на наркотрафика.