Военното следствие повдигна обвинения на Илиев и Томов
Военното следствие повдигна обвинения на Илиев и Томов / netinfo

Софийската военноокръжна прокуратура повдигна обвинение за престъпление по служба и наложи мярка за неотклонение "подписка" на временно отстранения от поста шеф на КАТ Илия Илиев.

Същото обвинение и мярка за неотклонение военните прокурори повдигнаха и на подчинения на Илиев временно отстранен началник на звеното за регистрация на МПС-та в столичния КАТ Томи Томов.

Двамата се явиха днес на разпит във военното следствие, заради това че преди седмица главната дирекция за борба с организираната престъпност разби група, която се занимавала със законно регистрация и трансформиране на автомобили, която дейност се осъществявала посредством фирмата на сина на Илия Илиев - Нестор Несторов.

Илия Илиев престоя днес във Военноокръжната прокуратура малко повече от час, но не пожела да отговори на въпроси нито на влизане, нито на излизане да отговори на въпроси. Той само заяви, че не е помагал на сина си за дейността му.

За това, че директорът на дирекцията за борба с организираната престъпност обвини Илиев, че е създал условия за корупция, временно отстраненият шеф на КАТ не пожела да коментира.