ВМРО: Без ДПС в следващото правителство
ВМРО: Без ДПС в следващото правителство / netinfo

Крайно време е ДПС да мине на политическа диета и да излезе от изпълнителната власт, тъй като прекали с участието си във властта, буквално преяде с власт, а това води до корупция и етническо напрежение не само в смесените райони. Това каза във В. Търново лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по време на областна конференция на партията.

Не трябва българската политика да бъде зависима от една етническа партия, допълни Каракачанов. Според него е необходима друга политическа формация, която да бъде балансьор във властта.

За целта ВМРО започва преговори с други партии за създаване на патриотичен политически център за предстоящите парламентарни избори. Центърът ще бъде на базата на ясни принципи, сред които - устойчиво покачване на доходите на българските граждани, справяне с демографската криза, чрез стимулиране на работещите млади българи за създаване на семейства с по две и три деца, приемане на закон за студентско кредитиране, ясни реформи в образованието и здравеопазването, грижа за българските общности в чужбина.

В този център няма да има място за ДПС и НДСВ, а що се отнася до ГЕРБ, те ще имат нужда от такъв партньор, за да не им се налага да се прегръщат с ДПС, подчерта Красимир Каракачанов.

Още новини от Велико Търново