Вижте верните отговори на матурата по „Човекът и обществото за 4 клас
Вижте верните отговори на матурата по „Човекът и обществото за 4 клас / снимка: sxc.hu
Вижте верните отговори на матурата по „Човекът и обществото" за 4 клас
79742
Вижте верните отговори на матурата по „Човекът и обществото" за 4 клас
  • Вижте верните отговори на матурата по „Човекът и обществото" за 4 клас

Софийското метро влезе в националното външно оценяване на четвъртокласниците. Днес се проведе препитването по предмета „Човекът и обществото", а в един от въпросите децата трябваше да посочат кое техническо нововъведение променя живота на хората в София през последното десетилетие. Учениците имаха възможност да избират между 3 отговора - метрото, парната машина или соларните автомобили.

Вижте теста и верните отговори от националното външно оценяване по предмет „Човекът и обществото" за 4 клас

Въпросът за метрото развълнува родители на четвъртокласници в социалните мрежи, които дискутират правилно ли е подземната железница да присъства в теста.

Сред въпросите в теста по „Човекът и обществото" за четвърти клас, освен този за столичното метро, има и такъв за първият демократично избран президент на Република България. Четвъртокласниците могат да избират между три отговора: Георги Първанов, Петър Стоянов или Жельо Желев.

Днес в националното външно оценяване по човекът и обществото се включиха 58 547 ученици, които са 96,38% от всички четвъртокласници.

На 13 май 2015 г. ще се проведе писменото изпитване по „Човекът и природата" - последното от поредицата изпитвания по учебните предмети, включени в националното външно оценяване за IV клас за учебната година.

Тестовете съдържат общо 19 задачи - 16 от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, и 3 задачи от отворен тип.

С 1 точка се оценяват правилните отговори на задачите с избираем отговор, и с 2 точки - задачите със свободен отговор, които изискват разбиране и прилагане на изучени знания.

Приравняването на точките в цифрова оценка няма задължителен характер, но по преценка на учителя оценката може да бъде вписана в дневника на класа и в бележника на ученика като текуща.