Верижна катастрофа с 9 коли стана в центъра на София, има ранени хора, потвърдиха от МВР. 

Инцидентът е станал малко преди 16:30 ч. на кръстовището на бул "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "проф. Фритьоф Нансен", преди Моста на влюбените.

Според първоначалните данни четирима души са пострадали и откарани за преглед в болница, сред тях майка и двете й деца.

София катастрофа
Булфото

София катастрофа
Булфото

София катастрофа
Булфото


Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики обясни пред NOVA, че катастрофата е възникнала по всяка вероятност заради медицински проблем при един от шофьорите. 

"По-тежко ранени са две деца. Доколкото знам едно от децата е зле и е в тежко състояние, но не мога да кажа дали е с опасност за живота. Тук не става дума за дистанция и неспазване. Автомобилите вероятно даже са били спрели на светофара. И вероятно поради някакъв здравословен проблем един от водачите ги е ударил отзад. Настилката е била суха, почистено е. Температурата дори е била над 0 градуса. Полицията и пожарната извършват действия по разчистване и изясняване на обстоятелствата", посочи Русинова. 

София катастрофа
Булфото

София катастрофа
Булфото

София катастрофа
Булфото


Красимир Димитров от Столичната община потвърди, че на един от шофьорите му е прилошало и е ударил останалите коли.

"Той е ударил 9 коли. Прилошало му е. Преди това се е оплакал от високо кръвно или някакъв друг здравословен проблем. В момента, в който се е качил на автомобила, е натиснал газта и ударил първо един автомобил, а след това и останалите", посочи Димитров. 

Движението в района е натоварено, създадена е допълнителна организация. На място се разчиства. 

Специалистите призовават да се кара внимателно или да се избира алтернативен маршрут. 

София катастрофа
Булфото

БТА