полиция
полиция / Dariknews.bg, архив
Един човек е загинал след верижна катастрофа на автомагистрала „Струма”, съобщи за Дарик началникът на „Пътна полиция” Бойко Рановски. Инцидентът е станал малко преди 13.00 часа на преди разклонението за Дупница в посока Благоевград. 
 
В следобедните часове трафикът по автомагистралите е интензивен, каза Рановски. Засилен трафик има на магистрала „Хемус“ , натоварен е трафикът и на Е-79 в посока Симитли.
 
В късния следобед струпване на автомобили има на магистрала "Хемус" в района на тунелите "Ечемишка" и "Витиня", има образувани колони.
"Тежко е положението между Благоевград и Симитли, където също има колона от автомобили, която макар и бавно, се движи", каза Рановски. Той посочи, че струпване на автомобили има и на околовръстното на София, по пътя, който води към Панчарево и АМ "Тракия".

Кабели и мазилка паднали върху автобус в тунел „Витиня“, няма пострадали

Колони от товарни автомобили са се образували и по граничните пунктове, каза още Рановски. При преминаването на леките автомобили обаче няма струпване, допълни той.

"На ГКПП "Капитан Андреево" има опашка от около пет километра от товарни автомобили, но леките се пропускат с предимство, така че хората да могат да се изнесат безпрепятствено. При товарните, тъй като обработването на документите е по-бавно, там са се струпали автомобили. Също така на Кулата има около 2 км опашка от камиони. На Кулата трафикът при леките автомобили е интензивен, но преминават. На Дунав мост при Русе също има образувана колона от товарни автомобили, тя е около 2 км на изход", каза Рановски.