При инцидента автобусът е претърпял материални щети
При инцидента автобусът е претърпял материални щети / NOVA
Кабели и мазилка са паднали върху автобус на "Юнион Ивкони" в тунела "Витиня" на автомагистрала "Хемус". Няма пострадали пътници, нанесени са само материални щети по превозното средство. Инцидентът е станал около 11.45 часа в петък, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".
 
 Експерт: Тунелите в страната не се поддържат адекватно

"Паднали са кабели и мазилка, изкъртени от стената на лявата тръба на тунел “Витиня” от камион с извънгабаритен товар. Засегнатите проводници са паднали върху автобус, движещ се непосредствено след камиона. При движението си, след като е закачил кабелите, тирът е опрял и в стената на тунела, което е станало причина за откъртване на малки парчета от страничната облицовка", обясняват от пътната агенция. Оттам опровергаха информацията, че част от осветителната конструкция е паднала върху автобуса, както твърдяха от превозвача.
 
„За щастие няма пострадали пътници. Не е пострадал и шофьорът. Нанесени са единствено материални щети по транспортното средство", каза пред Дарик мениджърът "Вътрешни линии" в "Юнион Ивкони" Георги Атанасов. Шефът на "Пътна полиция" Бойко Рановски каза пред Дарик, че е било счупено предното стъкло на автобуса.
 
Експерт след трагедията в "Ечемишка": Тича се след събитията

Резервен автобус е превозил пътниците, каза Атанасов.

 Инцидент е станал причина движението на АМ “Хемус” в района на тунела да бъде преустановено за кратко. Тръбата е почистена и падналият кабел – закрепен. Трафикът е възстановен около 13.00 часа в петък. Рейсът, който е претърпял щети при инцидента, вече е прибран в базата на превозвача в София.

 На 5 февруари 2017 г. елемент от осветителната конструкция в едната тръба на тунел „Ечемишка“ на магистрала "Хемус" падна върху движещ се автомобил. На място загина жена, пътувала в колата, а шофьорът пострада тежко.

 Уволнения заради трагедията в тунела "Ечемишка"

От Агенция „Пътна инфраструктура“ посочиха тогава, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система. Последваха проверки, уволнения в пътната агенция и спешен ремонт.