Шофьорът, загубил сестра си в инцидента в тунел „Ечемишка“, ще съди Агенция "Пътна инфраструкура", съобщи NOVA. Мъжът също беше ранен, след като осветително тяло падна върху автомобила му.
Николай Николов споделя, че няма никакъв спомен за фаталния за 67-годишната Елена миг.

Жена загина при инцидент на АМ „Хемус“

 „Даже и не разбрах, че е паднало отгоре и чак, когато излязох от колата, разбрах какво е станало. В следващия момент излязох да търся сестра си, защото видях, че я няма на предната седалка, където седеше. Отворих вратата и я видях чак на задната седалка, промушена с желязото. Телефон не можех да намеря, от катастрофата беше изхвърчал някъде. Колите наоколо спряха, помолих ги те да звънят. Опитах се желязото да извадя, но просто не можах“, разказва през сълзи Николай.

Проверяват тунела "Ечемишка" след като греда уби жена (ВИДЕО)

Той каза още, че един от полицаите, отзовали се на сигнала за инцидента му разказал, че многократно сигнализирал служители на Агенция „Пътна инфраструктура“ за опасните лампи.
„Те му казали: „Не си ти човекът, който да ни казва какво да правим“, допълва Николай.

Конструкцията на осветителните тела в „Ечемишка” трябвало да се ремонтира преди години?

Според него виновна за смъртта на сестра му е именно пътната агенция. Заканва се да ги съди. Не само заради паметта на Елена, но и заради всички загинали при нелепи инциденти, станали, защото някой не си е свършил работата.
Николай обаче се съмнява, че виновни ще бъдат намерени. „Ако има виновен, той ще е много ниско долу. Ще кажат, че някой технически не е минал да осъществи контрола и това ще е“, твърди потърпевшият.

Експерт: Тунелите в страната не се поддържат адекватно

А трагедията в „Ечемишка“ е можела да бъде по-голяма. Падналата конструкция се опряла в асфалта и така е задържала останалата част от лампите и гредите. В противен случай щели да паднат и другите осветителни тела. Съоръжението е в експлоатация от 1984 г.