Вальо Топлото поиска споразумение с прокуратурата
Вальо Топлото поиска споразумение с прокуратурата / Sofia Photo Agency, архив
Вальо Топлото поиска споразумение с прокуратурата
54696
Вальо Топлото поиска споразумение с прокуратурата
  • Вальо Топлото поиска споразумение с прокуратурата

Отложиха делото срещу Валентин Димитров - Вальо Топлото. Споразумение с прокуратурата по делото за пране на пари поиска бившият шеф на софийската „Топлофикация" Валентин Димитров. На 5 октомври ще стане ясно дали ще бъде прието, тъй като наблюдаващият прокурор Божидар Джамбазов е в отпуск. Адвокатът на Димитров - Венцислав Дудоленски, отказа да коментира какви са причините за искането, както и дали клиентът му ще се признае за виновен.

На Димитров са му повдигнати обвинения за източване и изпиране на над 10 милиона лева от дружеството. Обвиняема по същото дело бе и вече покойната му майка - 86-годишната Цецка Димитрова. Тя почина в началото на миналата година и делото срещу нея беше прекратено.

По думите на прокурор Виолета Тонева сключването на споразумение означава признаване на вина. Според нея не може да се сключи споразумение, докато не стане ясно ще има ли протест на апелативните прокурори, за да може делото да се гледа пред Върховния касационен съд (ВКС).

Преди повече от седмица Валентин Димитров бе оправдан по делото за длъжностно присвояване на близо 6 милиона лева. Софийският апелативен съд отмени присъдата от 14 години затвор, която му бе наложена от Софийския градски съд. Отменена бе и конфискацията на имуществото му. Магистратите възстановиха правото му да заема материалноотговорна длъжност.

Стана ясно, че бившият шеф на "Топлофикация" не е изплатил близо 2 милиона лева данъци.