/ IStock
С временни прекъсвания на много места ще продължи да превалява дъжд, съобщиха от НИМХ.

iStock/Getty Images

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Ще остане хладно с минимални температури между 3 и 8 градуса, максимални - между 10 и 15 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане близко до средното за месеца.

Сигнали за наводнени улици и подлези в София заради валежите (ВИДЕО)

Над Черноморието ще е облачно, на много места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 10-13 градуса.

IStock

Температурата на морската вода ще е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

Градушка, проливен дъжд и гръмотевична буря се разразиха над Смолян

В сряда и четвъртък ще има повече слънце. По-значителни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, през първия ден на отделни места, главно в Източна България и планините ще превали краткотраен дъжд.

iStock/Getty Images

Вятърът ще отслабне и ще стане югозападен. Ще се затопли и максималните температури в четвъртък ще са между 17 и 22 градуса. 
НИМХ