Валери Симеонов
Валери Симеонов / БГНЕС
Валери Симеонов дойде в НС да говори за шума
98222
Валери Симеонов дойде в НС да говори за шума
  • Валери Симеонов дойде в НС да говори за шума
Вицепремиерът Валери Симеонов обясни в парламента пред журналисти, че няма сътресения в коалиция „Обединени патриоти“.

„Вчера обясних, че ние сме три различни партии и всяка от партиите си има собствена позиция, изказва си я. Имаме обща програма, по която сме се споразумели, за да имаме единна позиция. Нормално е за някои неща да имаме и различни позиции. Това са си наши работи“, обясни Симеонов по повод последните пререкания в редиците им.

В кабинета на Симеонов: Денонощен телефон за сигнали за силен шум
 
Все пак обаче той пристигна в парламента не за разговор с колегата си Волен Сидеров, а за да представи пред депутатите закона си за забрана на шума.
 
„В Германия, например, е забранено лято, пролет и ранна есен всякакви озвучавания на открито и шумни дейности след 21:00 ч. А останалият период от зимата и есента до 20:00 ч. Така че нищо ново не правим, даже няма кой знае какви сериозни промени в закона за защита от шума в околната среда. Сериозните промени са свързани с контрола. Досега контролът се прехвърляше като футболна топка в Световно първенство между четири министерства и общините. А сега ще бъде възложен основно на РЗИ през светлата част на деня, а нощно време, когато е забранено абсолютно озвучаването, ще бъде възложено само на Министерство на вътрешните работи. По този начин правим закона действащ“, каза Симеонов.

Симеонов отново в акция срещу шума в „Слънчев бряг”
 
„Българите, които обичат, ще си отидат. Никой не забранява заведенията за развлечения, които явно вие обичате. Никой няма да ви попречи да отидете на дискотека, където искате, но тази дискотека трябва да отговаря и на сега действащите нормативни изисквания по отношение на обезшумяването“, обясни Валери Симеонов и се обърна към журналистите в парламента:
 
Вътре може да скачате, да куфеете, като ви гледам, сигурно се качвате и по масите! Каквото искате, това правете! Валери Симеонов, мога да ви кажа също така, че не само, че не се качва и няма да се качи, но Валери Симеонов няма да си сложи и джуки“.

Валери Симеонов: Внасяме закона за шума, глобите скачат с хиляди левове
 
Междувременно, в кулоарите на парламента, Симеонов се оплака от натиск от страна на журналисти с пищни форми и се обърна към една от журналистките:
 
„Много ви моля, престанете да ме тормозите! В момента ме натискате с бюста си! Не ми е удобно!