Вицепремиерът Валери Симеонов
Вицепремиерът Валери Симеонов / БГНЕС, архив
След среднощна проверка за нивата на шума на Южния плаж в курорта Слънчев бряг, вицепремиерът Валери Симеонов коментира, че "резултатите са лоши".

Валери Симеонов говори в Поморие за инспекцията на старта на туристическия сезон на Южния плаж в "Слънчев бряг", започнала два часа след полунощ. По думите на вицепремиера от четирите заведения, проверени лично от него снощи, три са били в нарушение, а едно е било затворено. Издадени са им констативни протоколи. 

Ангелкова с коментар за заведения в „Слънчев бряг” след заканата на Симеонов

Симеонов се закани едно от заведенията,
при които измерванията са фоновия шум са показали надвишаване на допустимите норми, при следваща проверка да бъде запечатано. "Това е положението. Трудно се вкарват в път хора, свикнали да печелят от беззаконието", каза още Симеонов. По думите му обаче ефектът от проверките в курорта вече е видим.

Валери Симеонов даде Министерството на туризма на прокурор

"Две от заведенията са заградили района около тях като преместваеми обекти. Тези мутри-тарикати са ги направили като огромен бункер, а нямат право. В понеделник ще сезирам Министерството на туризма, РДНСК-Бургас и Община Несебър за премахване на тези заграждения", каза Симеонов. Той обяви, че следващата седмица заведенията на Южния плаж в Слънчев бряг ще бъдат проверени и от РДНСК-София.

Симеонов нямал спор с Ангелкова, а разминавания кое е законно и кое не

По отношение на облагането на апартхотелите Симеонов съобщи, че законопроектът вече е внесен и предстои да се разгледа в пленарна зала.