/ БГНЕС, архив
Николина Ангелкова определи действията му като „панаир“
Валери Симеонов даде Министерството на туризма на прокурор
97686
Валери Симеонов даде Министерството на туризма на прокурор
  • Валери Симеонов даде Министерството на туризма на прокурор
Що е то преместваме обект и колко голям такъв може да се слага на територията на община Несебър, където попада и курортът Слънчев бряг? Около тези въпроси се завихри спорът между вицепремиерът Валери Симеонов и министърът на туризма Николина Ангелкова.  
 
Незаконните обекти в Слънчев бряг са пречка за нормалния туризъм

Като „панаир“ определи действията на вицепремиера Валери Симеонов Ангелкова. Повод за коментара стана подадения от Симеонов сигнал в прокуратурата срещу длъжностни лица от ръководеното от нея министерство.
 
Сигналът касае пет, по думите на вицепремиера, незаконни обекта на плажа Слънчев бряг Юг, които са узаконени с подписана от Ангелкова схема.
 
Министър Ангелкова и Валери Симеонов в задочен спор във Facebook заради плажове

Според наредбата на община Несебър преместваемите обекти трябва да са не повече от 15 кв.м площ и до 3 м височина. Петте обекта, за които сезира прокуратурата Валери Симеонов обаче, са 100 пъти по-големи.
 
Ангелкова уточни още, че миналата година Регионална дирекция за национален строителен контрол е извършила проверки по подобен сигнал на Валери Симеонов, които не са установили нарушения. Сега на ход е прокуратурата.