В Плевен разбиха престъпна група, ръководена от адвокат
В Плевен разбиха престъпна група, ръководена от адвокат / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

Организирана престъпна група, заплашвала и оказвала натиск на лица за присвояване на имуществото им, е задържана при операция „Въртележката" в Плевен, съобщиха от пресцентъра на МВР. Петчленната група била ръководена от плевенски адвокат.

Задържани са тарторът на групата - 53-годишен мъж, както и членовете й - на 28 г., 29 г. , 32 г. и 51 г. Петимата са криминално проявени, регистрирани в полицията за разпространение на наркотици, измами, кражби, изнудване, обсебване, фалшификации, използване на неистински документи, лъжесвидетелстване и унищожаване на имущество.

Установено е, че групата е действала от близо година. Те отправяли заплахи за убийство на двама прокурори от Окръжна и Районна прокуратура-Плевен. Бандата е оказвала и натиск на плевенчани, за да присвои имущество им.

В хода на операцията са претърсени осем адреса в Плевен, село Гривица, Кнежа и Червен бряг. Оттам са иззети незаконно притежавана пушка и боеприпаси, открити са три компютърни конфигурации, мобилни телефони и документи, доказващи престъпната дейност на лицата. Петимата са задържани за 24 часа.