В Перник застреляха мъж, издирван за обир на кърджалийски трезор
В Перник застреляха мъж, издирван за обир на кърджалийски трезор / снимка: DarikNews.bg, архив

34-годишен мъж е убит тази нощ в пернишкия квартал „Изток”. Жертвата е известният бандит Венцислав Димитров-Мечан. Мъжът бил в колата си до заведение „Лого”, чийто собственик е, когато неизвестни стреляли по него. Според разследващите, нападателите са били няколко.

В заведението по време на стрелбата, станала малко преди 1.00 ч., е имало хора. Свидетели твърдят, че по Мечан е изстрелян цял пълнител. Той е починал на място. Други пострадали при стрелбата няма.

Това е второто покушение срещу Мечан. По него бе стреляно през 2008 г., но тогава опитът за убийство бе неуспешен. Покушението тогава бе извършено почти на същото място, докато Мечан е бил в колата си.

34-годишният Венцислав Димитров е криминално проявен. Той е сред най-известните бандити в Пернишко. Мечан е от групата на издирвания за обира на трезора в Кърджали Валентин Кирилов-Пуйката. Той също се занимаваше с касоразбивания. Има и регистрации в полицията за разпространение на наркотици, лихварство, изнудване и кражби на коли. Последно бе арестуван заради обира в Кърджали. След разпита обаче криминалисти не успяха да го свържат с кражбата от трезора и той бе освободен.