Жълт код е обявен за 27 януари в цялата страна заради ниски температури.

Тази сутрин термометрите в традиционно най-студения град у нас - Кнежа, отчетоха минус 20,4 градуса, показа NOVA. В района обаче това изобщо не е рекорд. Местни жители разказаха, че помнят как само преди няколко години живакът е паднал до минус 29 градуса.

С минус 17 градуса Пловдив се нареди като втория най-студен град днес след Кнежа.

Синоптик: Очакват ни до -20 градуса, в Швеция и Норвегия е по-топло

В Кнежа се събудиха при минус 20 градуса (ВИДЕО)
netinfo

През деня на много места в страната ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Около и след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността, главно в Западна България, ще се разкъсва. Ще духа слаб, в североизточните райони - до умерен северозападен вятър.

Ще бъде студено, с минимални температури предимно между минус 16 и минус 11 градуса. Максималните температури ще са между минус 6 и минус 1 градуса, в местата с по-трайна мъгла и по-ниски.

Януари 2017 г. е най-студеният месец от 36 г.

Сравнението показва, че януари 2017 г. е най-студеният месец от 36 години насам, коментира пред бТВ инж. Боян Паунов от "Топлофикация" - София. В дружеството се пазят данни от 1980 г. и на базата на сравнения те са установили, че месец януари на тази година е месецът с най-ниски температури на целия период от повече от три десетилетия.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg