Те се заканват да блокират Подбалканския път от София до Бургас
Жителите на Калофер се вдигат на бунт срещу безводието. Те се заканват да блокират с жива верига Подбалканския път от София до Бургас. Заради постоянни аварии хората са принудени да живеят редовно без вода в горещините, съобщава NOVA.

„Вода има в ниските зони на града и тя е с лошо качество. Не мога да посоча за кой път правим протест по този повод. Въпросът не се решава, затова настояваме за смяна на водопреносната мрежа. Наложително е да се направи и пречиствателна станция”, обясни жителка на Калофер.

Пловдив остана без нормално водоподаване след токов удар

„Ако Община Карлово не реши, че сме включени в инвестиционната програма, означава, че ни няма. Имаме писмо от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в което пише, че тя няма никакво намерение за действия в града”, посочи кметът на Калофер Румен Стоянов.

Той допълни, че малка част от водопреносната мрежа в населеното място е подменена. „В по-голямата част е под всякаква критика. Някои казват, че има десет аварии в момента. Не, те са по 4-5 на улица. Градът е като швейцарско сирене”, каза още Стоянов.

Повече гледайте във видеото.
 
NOVA