Уличиха Станислав Ангелов-Сиси за още едно убийство
Уличиха Станислав Ангелов-Сиси за още едно убийство / cнимкa: БГНЕС
Уличиха Станислав Ангелов-Сиси за още едно убийство
19557
Уличиха Станислав Ангелов-Сиси за още едно убийство
  • Уличиха Станислав Ангелов-Сиси за още едно убийство

Още един труп на простреляна 26-годишна жена уличава в поредно убийство перничанина Станислав Ангелов. Ангелов вече е задържан за разстрела на полицейския син Кирил Христов. Ангелов застреля  Христов на 25 април, а младата жена е била застреляна два месеца по-рано. Преди време Ангелов беше задържан и освободен под парична гаранция и заради разстрела на местен мафиотски бос.

Трупът е открит заровен край пернишкото село Лесковец и е на 26-годишната перничанка Биляна Божидарова. Тя е обявена за издирване на 27 февруари тази година след подаден сигнал от мъжа, с когото живеела на семейни начала и има 4-годишно момче. Смъртта й е настъпила в следствие на огнестрелна рана в главата. Уличен в убийството е нейния връстник и бивш съученик Станислав Ангелов-Сиси.

Вчера пернишкия съд наложи на Ангелов постоянен арест заради убийството на полицейския син Кирил Христов, станало на 25 април през нощта пред дискотека „Че Гевара" в Перник трупът на Христов бе открит два дни по-късно на градското сметище, а Станислав, след укриване, бе задържан в Бургас Ангелов е сериен убиец, каза директорът на полицията в Перник комисар Димитър Шереметев.

Криминално проявеният мъж, който е съден три пъти беше сред заподозрените за показния разстрел на наркобоса Николай Христов-Хайо миналата година, но бе пуснат на свобода срещу 15 000 лева.

Причина за второто убийство е стремеж за придобиване на наследствен апартамент в София, собственост на Биляна от страна на Станислав. По настоящем собственик на жилището е задържаният.

Полицията издирва още един мъж от Перник - Цветелин Карпузов на 37 години, който е в неизвестност от 23 януари и за когото има данни, че също е имал взаимоотношения с Ангелов. Убитата Биляна не е криминално проявена, работила е в столична агенция за недвижими имоти.