/ / ThinkStock/Getty Images
17-годишен ученик е с опасност за живота, след нанесен му побой пред дискотека в Бургас. Издирва се нападателят - 21-годишен мъж от София.
 
Инцидентът с ученика от Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас е станал преди няколко дни и около това не се знаят повече подробности, но по данни на лекуващи лекари състоянието на пострадалия днес рязко се е влошило.

Над 50 души дариха кръв за пребит ученик. Пращат банки и от Стара Загора

Бил е приет е с травми по лицето, фрактура на челюстта и носа, каза началникът на отделението по "Уши, нос, гърло" в УМБАЛ-Бургас д-р Даниел Петков.

Той е бил опериран по спешност след получени сериозни травми в областта на лицето, съобщи пред "Дарик" д-р Петков, който е ръководил операцията заедно с шефа на отделението по "Реанимация" д-р Асен Григоров. 

"Интервенцията продължи повече от два часа. Пациентът беше приет със сериозни счупвания на лицевите кости и засягане на големи кръвоносни съдове. Беше загубил много кръв. Наложи се спешно кръвопреливане. Кръвната група на момчето е рядка. Наложи се д-р Матеева от Стара Загора да ни прати кръв, защото състоянието му започна да се влошава, въпреки преливанията, които му направихме тук", допълни Петков.

Пациентът е в реанимация и има опасност за живота му, добавиха от болницата.

Момчето има нужда от преливане на кръв (нулева отрицателна). Отделението по Трансфузионна хематология днес и утре ще работи с удължено работно време до 18:00 ч. Причината е, че е започнала акция по кръводаряване за пострадалия.
 
Извършителят на побоя е установен, но все още се издирва. Това е Радостин Нгуен на 21 години от София. Той е нападнал пред дискотеката с юмруци 18-годишния Илия Стоянов. След инцидента нападателят хукнал в неизвестна посока.

В Първо Районно управление - Бургас е образувано досъдебно производство.
 
Събраните по случая материали ще бъдат докладвани в Бургаската районна прокуратура.
БТА