Директорът на ВМА Вецислав Мутафчийски
Директорът на ВМА Вецислав Мутафчийски / БГНЕС
Четирима души, пострадали при жестоката катастрофа край село Микре, ще бъдат транспортирани във Военномедицинската академия. От болницата вече са освободили цяла реанимазионна зала в очакване да пристигнат първите линейки.
 
Една от пострадалите жени е с тежка лицева травма и множество счупвания и не е ясно дали ще може да бъде транспортирана до София. Проблемът е, че от болницата в Ловеч не могат да й помогнат, съобщи на извънреден брифинг тази вечер директорът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.
 
Девет жертви след челен сблъсък край село Микре

Шестима души са със счупени тазове, тазовите фрактури са едни от най-тежките, където и кръвозагубата от около 2 литра води до сериозни нарушения в състоянието. От болницата са изпратили реаниматори към Ловеч, защото именно такива специалисти са необходими най-вече при транспортиране и оценка на травмите.
 
"В случая не е чак толкова важна техниката, колкото дали има ресурс като лекари, консумативи, кръв, операционни зали и със сигурност колегите са изключително притеснени в работата си", каза Мутафчийски. Трима души ще бъдат транспортирани във ВМА, двама към болница Лозенец. Все още се оценява състоянието на тежко пострадала жена с лицева травма и дали тя ще издържи транспортирането към столична болница.
 
Екипите са ВМА са в готовност, а директорът Мутафчийски е разпоредил по повод на най-тежко пострадалата жена специалистите, необходими, за да й бъде отказана помощ, да бъдат в очакване.