Тежко остава състоянието на двамата простреляни в столицата
Тежко остава състоянието на двамата простреляни в столицата / netinfo

Постъпилият след снощната стрелба на бул. „Вапцаров" Владимир Казаков е с две огнестрелни рани. Куршумите са засегнали лицевия череп, шията и лявата длан, с която инстинктивно се е опитал да се предпази. Той е контактен, но с опасност за живота. Преместен е за по-нататъшно лечение в неврохирургическа реанимация.

Ето какво каза пред Дарик за състоянието на другия прострелян пресаташето на ВМА, където е настанен той, Оля Манева:

„Става въпрос за 33-годишен мъж, приет към 21 часа вчера във Военномедицинска академия. Той е със седем огнестрелни рани в областта на дясната част на гръдния кош. Има множество рани и е с раздробен четвърти шиен прешлен. Мъжът е с опасност за живота.

Двамата мъже, на 33 и 34 години, бяха простреляни в София вчера малко след 20 часа на столичния булевард „Никола Вапцаров”. Калин Станчев и Владимир Казаков са били в лека кола „Мерцедес”, когато мъж е открил огън по тях с автоматично оръжие.

Владимир Казаков е бил улучен в главата, а Калин Станчев – по тялото. Според информация на Дарик в автомобила, в който са били Казаков и Станчев, е имало трети човек, който е успял да избяга. Източници твърдят, че именно той е бил мишената на стрелеца.

Простреляните мъже са открити в колата пред блок 37 на бул. „Никола Вапцаров”, където живее Владимир Казаков. От МВР съобщават, че двамата не са криминално проявени, но според информация на Дарик единият от тях е съден преди време за измами.

На 34-годишния Владимир се наложи операция от лекари от „Пирогов”, той е с огнестрелна рана в главата и е в Шокова зала. Другият пострадал е във ВМА и е с две огнестрелни рани в тялото.