ЛиЛана
ЛиЛана / БГНЕС
Прокуратурата повдигна ново обвинение на ЛиЛана за подаване на декларации по европроекти с неверни данни
Апелативният специализиран съд отмени домашния арест на Лиляна Деянова - ЛиЛана и наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Деянова, Мартин Димитров и Александър Деянов са обвинени за участие в престъпна група и незаконно усвояване на евросредства.

Пред медиите Лиляна Деянова коментира, че нито тя, брат ѝ или съдружникът ѝ заслужават да бъдат в ареста.

Пред съда Лиляна Деянова поиска да не ѝ бъде налагана никаква мярка за неотклонение.

Съдебният състав отбеляза, че няма данни за ръководител на престъпната група, но има доказателства за обосновано предположение за извършено престъпление от обвиняемите. Съдът посочи още, че има вероятна нанесена вреда от 1 млн. 355 хил. лв.

Прокуратурата повдигна ново обвинение на ЛиЛана за подаване на декларации по европроекти с неверни данни. Към него е привлечена и Ася Йочева - представител на фирма "Телерайз" и дългогодишна приятелка на бившата певица, стана ясно по време на съдебното заседание днес.
 
Така обвиненията на ЛиЛана стават общо три. Останалите две са за участие в организирана престъпна група за източване на евросредства и заплаха спрямо държавни служители.

Пуснаха певицата ЛиЛана под домашен арест

По време на заседанието стана известно още, че Ася Йочева, приятелка на Деянова, е също обвиняема по делото. Според показанията й Лиляна Деянова поискала от нея да регистрира фирма, Йочева регистрирала такава в Лондон. Тя не можела да каже нищо за дружеството, а единствено подписвала договори, които й били донасяни и не знаела, че се върши нещо нередно чрез тази фирма. Според съда от тези показания, можело да се изведе извод, че Деянова вероятно е контролирала дейността на фирмата.

Бивши и настоящи служители на двамата обвинени - Лиляна Деянова и Мартин Димитров, както и те самите най-напред били питани дали познават Васил Божков, Георги Попов и Борис Бекяров при разпитите им, стана ясно още днес. Пред журналисти бизнесдамата заяви, че не знае какво значение има познанството ѝ с укриващия се в Дубай Божков за престъпленията, в които е обвинена. 

Братът на певицата ЛиЛана - Скилър, е на свобода, без да е платил гаранцията си
 
Тя коментира още, че преди двамата със съдружника ѝ Мартин Димитров да влязат в ареста, няколко бензиностанции са отказали да работят с тяхното дружество. "Казаха ни, че са получили писмо от "Интелигентни трафиксистеми", че нашата система не била достатъчно добра" Според нея това е единствената причина да не се реализира проекта им за електронни винетки.

Брат ѝ Александър Деянов - Скилър, който също е обвинен за злоупотреба с евросредства, все още не е платил паричната си гаранция, но е на свобода. Той присъстваше на първата част от съдебното заседание на сестра си.