Съдът ще прочете присъдата на Куйович в 9 часа
Съдът ще прочете присъдата на Куйович в 9 часа / cнимкa: БГНЕС

Хасковският окръжен съд ще се произнесе окончателно по случая Куйович. Подсъдимите Будимир Куйович, д-р Николай Писков, столичният бизнесмен Стойко Дойчев и бившият митничар Михаил Янков са обвинени в организиране на престъпна група за трафик на хероин. Тримата българи са обвинени и в съхранение на амфетамин.

Вчера прокуратурата поиска 17 години и половина затвор за Куйович, а за останалите подсъдими 15 години лишаване от свобода. След края на делото Будимир Куйович направи изявление и отново заяви, че по процеса се оказва натиск и има политическо влияние. Ден по-рано единият от защитниците на Куйович заяви, че въпросният подсъдим е бизнесменът Стойко Дойчев.

За първи път Куйович съобщи, че на един от подсъдимите е обещана свобода, ако го натопи. „Всички обвинения, повдигнати срещу мен, се крепят на лъжите на другия подсъдим д-р Писков”, коментира Будимир Куйович. Той допълни, че прокуратурата му иска много висока цена – да плати с главата си за нещо, което не е направил. „За мен има натиск и някакво политическо влияние”, убеден е сръбският наркобос.