Елена Динева Божков жена съд
Елена Динева Божков жена съд / БГНЕС
Магистратите определиха, че в 2-месечен срок Елена Динева няма право да иска промяна в мярката за неотклонение, освен ако не е по здравословни причини
Апелативният специализиран наказателен съд потвърди протоколно определение на Специализирания наказателен съд, с което са оставени без уважение молбите на обвиняемите Елена Динева и Йоана Чолакова за изменение на мерките им за неотклонение от „задържане под стража“ в по-леки такива, съобщиха от пресцентъра на съда.

Съдът определи двумесечен срок, в който ново искане на обвиняемата Динева за изменение на мярката и за неотклонение е недопустимо, поради злоупотреба с процесуално право. Това не се прилага, когато искането се основава на влошаване на здравословното състояние на обвиняемата.

Жената на Божков остава за постоянно в ареста (ВИДЕО)

Определението относно мярката за неотклонение на обвиняемата Чолакова е подписано с особено мнение на съдия Николай Димитров, според когото рискът от извършване на престъпление от тази обвиняема може да бъде преодолян и с мярка за неотклонение „домашен арест“.