/ БГНЕС
Районен съд-Пловдив взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 57-годишният Цветан Петров, обвинен за побой на магистрала "Тракия", съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.
 
Срещу него са повдигнати обвинения за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управляване на моторно превозно средство на автомагистрала "Тракия" и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.
 
Заради засичане: Пребиха мъж и бременната му приятелка на "Тракия"

Съдът прецени, че въпреки ранната фаза на разследване по делото са приобщени гласни и писмени доказателства, според които да се направи обосновано предположение, че Цветан Петров е извършил престъпленията, в които е обвинен. Касае се за умишлени престъпления от общ характер, за които в НК се предвижда наказание "лишаване от свобода".
 
Съдът прецени, че Петров е лице с висока обществена опасност и има опасност да извърши ново престъпление, да се укрие или да не бъде намерен на посочените от него адреси, ако спрямо него бъде определена по-лека мярка.
 
57-годишният мъж отрича да е удрял бременното момиче

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд-Пловдив. Вчера Районната прокуратура привлече като обвиняем единия от двамата братя, които нападнаха с юмруци млад мъж и бременната му приятелка.
 
57-годишният мъж шофирал "Фолксваген" със софийска регистрация. В колата пътувал и по-големият му брат. По същото време по отсечката се движел "Опел" с бургаска регистрация, управляван от 31-годишен млад мъж, а заедно с него в автомобила била 20-годишната му бременна приятелка. И двете коли се движели в посока столицата.
 
От Прокуратурата призовава гражданите, които имат информация по случая да се свържат с разследващите органи

В района на Карловския надлез до Пловдив, обвиняемият се подразнил, че младият шофьор се движел по-бавно и му пречел на движението, поради което решил да се саморазправи. Изпреварил го, засякъл му пътя и го принудил да спре. Двамата братя слезли от "Фолксваген"-а. Без да бъдат предизвикани, те нанесли удари с юмруци по главата и тялото на младия мъж, който също бил слязъл от автомобила, който шофирал.

В опит да се защити, 31-годишният водач ударил в лицето по-възрастния брат, който е настанен в болница и му предстои оперативно лечение, заради което не е привлечен като обвиняем към настоящия момент.
 
57-годишният мъж е осъждан за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, като му е било наложено условно наказание "лишаване от свобода" с изпитателен срок, в който е извършено настоящето деяние.