/ БГНЕС, архив
Бившият кмет на „Младост” и заместничката й не получили обвинителния си акт навреме
Съдът не даде ход на делото срещу отстранения кмет на „Младост” Десислава Иванчева, заместникът й Биляна Петрова и бившият районен кмет Петко Дюлгеров.

Причината е, че Иванчева получила обвинителния си акт на 31 август, а първото съдебно заседание може да е най-рано 7 дни по-късно, за да може защитата да се запознае с материалите.

Назначиха експертиза за здравословното състояние на Десислава Иванчева

Според съдията Иво Хинов, срокът изтича в края на работния ден днес, и заседанието трябва да бъде отложено. Хинов обаче подчерта, че в последните месеци материалите са предоставяни многократно на Иванчева и тя е имала достатъчно време да се запознае с тях.

Отложено бе и разглеждането на искането на Иванчева да получи по-лека мярка за неотклонение заради здравословни проблеми, тъй като се оказа, че съдебно-медицинската й експертиза все още не е готова.

Прокуратурата публикува информация за обвинителния акт срещу Иванчева

Иванчева и Петрова са в ареста вече 5-и месец, след като на 17 август бяха задържани при показен 5-часов арест на централен столичен булевард. Обвинението срещу тях е за взимане на подкуп в особено големи размери от бизнесмена Александър Ваклин, за да придвижат по-бързо разрешението му за строеж в квартала. Следващото съдебно заседание е насрочено за 14 септември.