снимката е илюстративна
снимката е илюстративна / Георги Димитров
По искане на Районната прокуратура, съдът във Велико Търново взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ на четирима румънски граждани, обвинени за трафик на мигранти.

Те са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 24 август на км 7+500 на Път II – 55 (гр. Велико Търново – гр. Гурково), на територията на общ. Велико Търново противозаконно подпомогнали група чужденци – 13 пълнолетни и 3 непълнолетни лица.

Задържаха група мигранти във Велико Търново, превозвани от сърби

Деянието е било извършено чрез използването на три коли, а мигрантите били натоварени в багажниците на автомобилите - начин, опасен за живота на лицата. Освен това деянието е било съпроводено с неподчинение спрямо орган на властта – полицейски служител от сектор ПП при ОД МВР Велико Търново, подал звуков и светлинен сигнал за спиране на единия автомобил.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на четиримата обвиняеми, като е налице опасност те да се укрият и да извършат престъпления, поради което Районен съд - Велико Търново е уважил искането на прокуратурата, като по отношение на четиримата обвиняемите е определил мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Хванаха камион с 27 нелегални мигранти край Лясковец

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.