Събират пари за бездомните животни в София
Събират пари за бездомните животни в София / снимкa: Sofia Photo Agency

Софиянци стартираха подписка срещу промените в Закона за етажната собственост, които предвиждат отглеждането на домашен любимец в апартамент да става с изричното разрешение на съседите. Новостите трябва да бъдат гласувани през есента и според сдружението за защита на животните „На ти с природата" те нарушават човешките права. От организацията готвят и протест срещу промените. Пунктовете на сдружението ще работят всеки уикенд от 10:00 до 12:00 и от 16:00 до 19:00 часа в Южния парк.

Освен подписи срещу промените в Закона за етажната собственост от сдружението събират и пари за бездомните кучета и котки в столицата. Донка Калчева е председател на организацията за защита на животните „На ти с природата". Ето какво казва тя:

„Идеята е да се събират пари, с които да помагаме на бездомните животни – да ги кастрираме, обезпаразитяваме. Много често получава сигнали, които общината не може да поеме. Всеки, които дари определена сума получава квитанция. А след това на сайта на организацията, за да има отчетност, ще публикуваме сумите, които сме събрали и ще има снимки на животните, на които сме помогнали с тези пари", обяснява Калчева.

Телефонът на който могат да се подават сигнали е 4 830 830.