/ / iStock/Getty Images
През следващото денонощие през България ще премине студен атмосферен фронт. Ще духа умерен, временно и силен вятър от север-северозапад и с него температурите значително ще се понижат. Ще бъде облачно и на места в планинските и източните райони на страната ще превали сняг. Минималните температури ще са предимно между минус 2 и 3 градуса, малко по-ниски - в котловините, защитени от вятър.
 

ThinkStock/Getty Images



Дневните температури чувствително ще се понижат, ще са между 1 и 6 градуса, а в комбинация със силния вятър усещането ще е за по-студено време. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще духа силен до бурен вятър от север. Ще бъде облачно и с валежи от сняг. В комбинация със силния вятър ще има условия за образуване на преспи и навявания. Температурите ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около минус 3 градуса, на 2000 метра - около минус 9 градуса.
 

ThinkStock/Getty Images



Над Черноморието ще бъде облачно и ветровито, но ще е без валежи. Ще духа умерен, временно и силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 2 и 6 градуса. Температурата на морската вода е около 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА