/ БГНЕС
Министър Радев: Най-големият успех ни е, че за година мотивирахме служителите
Нерешеният проблем е със структурните промени, каза в Сандански министърът на вътрешните работи Валентин Радев.
 
"Със сигурност ще има преструктуриране. Хората от администрацията може би ще бъдат насочени към дейности с полицейски функции. Ще използваме и вече получения доклад от Световната банка. Едва тогава ще вземем решение", заяви министърът.
 

БГНЕС


Увеличават допълнителните възнаграждения за униформените полицаи?

"В началото имахме търкания със синдикатите, но след разговори, мисля, че в момента сме намерили баланс. Освен това всичко, което те са предложили и е добро, ние го вземаме и въвеждаме. Съветът за социално партньорство в МВР работи, съвсем скоро подписахме споразумение, в което всички въпроси са изяснени, но на празника на 5 юли, надявам се, да не ги виждам да правят протести", отбеляза Валентин Радев.
 
Министърът присъства на официалната церемония по откриването на обновените сгради на полицията и пожарната в града.
 

БГНЕС


Близо 140 млн. лева трябват годишно, за да се увеличат заплатите в МВР с 15%

22 млн. лева досега са вложени за реновиране на административните сгради на полицията и пожарната в страната. Това са 51 сгради, от които 17 предстоят да бъдат обновени. Около 76 млн. лева са влезли в МВР по програми за благоустрояването на сградния фонд - реновиране, повишаване на енергийната ефективност, заяви още в Сандански министърът на вътрешните работи.
 

БГНЕС


За войната по пътищата сме отделили повече от необходимите сили и средства, отбеляза министърът.

При удар с 50 км/ч и без колан нараняванията на пътника са като падане от петия етаж

"Правим три нови закона - Закона за движение по пътищата, тук остава само контролната дейност. Законът за водачите и за превозните средства е отговорност на Министерството на транспорта, съобщенията и информационните технологии. Третият - за пътищата, той си остава за Министерството на регионалното развитие и благоустройството", посочи Радев.
БТА