Стреляха по таксиметров шофьор, колегите му блокираха площада пред НС
Стреляха по таксиметров шофьор, колегите му блокираха площада пред НС / Стефан Глухаров, Sofia Photo Agency
Простреляха таксиметров шофьор, колегите му блокираха площада пред НС
36895
Простреляха таксиметров шофьор, колегите му блокираха площада пред НС
  • Простреляха таксиметров шофьор, колегите му блокираха площада пред НС

25-годишният таксиметров шофьор Емил Денев беше прострелян през нощта след скандал с мъж и жена в центъра на София. В полицията бяха задържани стрелецът и неговата съпруга - Васил Лингорски, лекар в болницата на МВР, и Росица, медицинска сестра. По-късно от ареста бе освободена Росица Лингорска.

Около 2 часа през нощта на кръстовището на булевардите „Васил Левски" и „Дондуков" автомобил на фирмата „ОК Супертранс" се засича с бял „Фолксваген Поло", управляван от жена. На следващия светофар таксиметровият шофьор напада шофьора и пътника в колата.

Директорът на столичната полиция комисар Валери Йорданов: „След пътен инцидент засичане между таксиметров автомобил и друг автомобил възниква скандал, който се разраства на кръстовището на „Дондуков" и „Васил Левски", където въпросният автомобил спира на червен светофар, след него спира таксиметровият автомобил. Таксиметровият шофьор излиза от автомобила и започва да нанася удари върху водача на другия автомобил. Жената се опитва да ги разтърве, но след като таксиметровият шофьор я удря, другият мъж изважда оръжие и прострелва таксиметровия шофьор в гърдите. Водачът на таксиметровия автомобил е с над 60 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата и по принцип не би трябвало да работи в таксиметрова компания".

Пострадалият е настанен в „Пирогов" с прострелна рана в гърдите, вдясно. Хирургът д-р Теодор Атанасов, шеф екипа спешни хирурзи, приели и оперирали простреляния, каза че няма опасност за живота му. Куршумът не е засегнал вътрешни органи.

Заради случката пред Народното събрание около 3 часа след полунощ се събраха около 100 таксиметрови автомобила. На място бяха изпратени сили на жандармерията и Столичната дирекция на полицията, които да отцепят района пред парламента.

В прокуратурата е образувано досъдебно производство за опит за убийство на шофьора на таксито Емил Денев. 

Пресцентърът на МВР предоставя кадри от видеонаблюдението!

Стреляха по таксиметров шофьор колегите му блокираха площада пред НС
netinfo