Стоянов си изнася багажа от „Раковски” 134
Стоянов си изнася багажа от „Раковски” 134 / netinfo

Цялото ръководство на СДС е в оставка, но ще изпълнява функциите си до провеждането на извънредна отчетно-изборна конференция на партията през юли. Това стана ясно след напрегнато заседание на Националния съвет на СДС.

След близо шестчасово заседание Националният съвет на СДС насрочи за 15 юли извънредна конференция, която трябва да избере ново ръководство. Срещу тази ранна дата и непосочването на временно ръководство се обявиха от столичната организация на сините, които напуснаха заседанието по-рано с думите „останаха добрите”.

Малко след тях форума напусна и синият лидер в оставка Петър Стоянов. На журналистите, чакащи пред залата за обявената пресконференция, той каза само: „Както вече казах, напускам СДС. Да определят вътре на спокойствие кой ще проведе пресконференцията”.

Участници в заседанието коментираха, че Стоянов се е ядосал на отказа, посочен от него човек да бъде избран за организатор на извънредната конференция, но нямал предвид, че напуска и партията освен лидерския пост.

Пред журналистите застанаха няколко от членовете на НИС. Владимир Кисьов обяви какви са взетите решения.

За следващия вторник е насрочен нов Национален съвет, който да избере мандатната комисия, която да подготви конференцията.

По време на заседанието Иван Колчаков пък предложил, именно Владимир Кисьов да бъде избран за временен лидер на сините до този голям форум, но това не било подложено на гласуване.

По-късно пред Дарик радио Петър Стоянов каза, че остава в партията, но освобождава кабинета си на "Раковски" 134. Той каза, че заместниците му трябва да се разберат кой да е начело на партията временно до провеждането на конференцията.