избори Гърция
избори Гърция / БТА
Столичната община има подсигурена достъпност чрез български жестов език за глухи и сляпо-глухи граждани при административното им обслужване в изпълнение на Закона за българския жестов език, съобщиха от пресцентъра на общината. 

В изборния ден на 29 октомври и на 05 ноември от 09:00 ч. до 21:00 ч. жестовите преводачи на Столична община ще бъдат на разположение на глухи и сляпо-глухи лица (с удължено работно време). 

Телефонен номер 0887 900 998 (viber) е предназначен единствено за обслужване на хора с увреден слух чрез осъществяване на видео-жестов превод в работно време от понеделник до петък от 09:00 – 17:30 ч., уточняват от общината.

Превода се осъществява от жестови преводачи, назначени в Контактния център на Столична община.

Допълнителна информация може да се намери на сайта на Столична община, където има специална секция за Местни избори 2023г., включително информационно видео на български жестов език, предназначено за глухи и сляпо-глухи граждани.

На 29 октомври предстоят местните избори в страната. На тях ще избираме общински съветници, кметове на общини, кметове на райони в София, Пловдив и Варна и кметове на кметства. Право да гласуват имат български граждани, които са навършили 18 години, не са поставени под запрещение и не изтърпяват наказание лишаване от свобода, съгласно Изборния кодекс.