Столичанка: Никой не знае как се изчислява сградната инсталация
Столичанка: Никой не знае как се изчислява сградната инсталация / снимкa: Sofia Photo Agency

Къде по-света го има това, клиентите които не искат да плащат за дадена стока да бъдат принуждавани при това на държавно ниво да плащат за него. С тези думи столичанката Юлия Узунова обясни в предаваното „Пропаганда” на Дарик част от мотивите си да не плаща за парно вече два сезона. Тя се отказала от парно и продължава да получава сметки за сградна инсталация.

„Никой не знае как се изчислява сградната инсталация, ние не сме толкова интелигентни, за да можем да разберем, само те са интелигентни. Искам да кажа още две неща, които са смешни, ако не беше толкова тъжно. Първото нещо е, че сега през юли, когато всички умирахме от жега в панелата, помните, че температурите бяха от порядъка на 35-38 градуса , енергията, която отчитат за загряване на един кубически метър вода е по-голяма от енергията, която отчитат за юни, т.е. предходният месец. Значи и през юни е било лято, но пък през юли беше мор и ужас. Е, това вече прелива чашата”, коментира Юлия Узунова.

Смятате, че ви лъжат?

Не смятам, че ме лъжат, смятам, че това е безочие, обир и смятам, че това отврати хората и затова те не искат да плащат, загубиха доверието на тази фирма. Досега колкото не сме плащали ще се прибавят и онези дето плащаха пък им спряха водата.

На въпрос дали ще започне да плаща, ако дълговете на гражданите бъдат опростени и сградната инсталация стане пет процента, г-жа Юлия Узунова отговори, че ще започне да си плаща сметките.